Wednesday, November 18, 2015

PAS Sebagai Pilihan Utama

Perkembangan politik tanahair semakin bercelaru dan sukar di fahami. Mungkin inilah zaman yang pernah di peringatkan oleh Rasulullah;


عن أبي هريرة رضي الله عنه قال رسول الله صل الله عليه وسلم إنها ستأتي على الناس سنون خداعة يصدق فيها الكذب ويكذب فيها الصادق ويؤتمن فيها الخائن ويخون فيها الأمين وينطق فيها الرويبضة قيل وما الرويبضة قال السفيه يتكلم فى أمر العامة                       رواه أحمد
Sesungguhnya akan datang kepada manusia beberapa tahun yang menipu. (Dikala itu) pendusta akan di anggap benar dan orang yang benar di anggap pendusta. Orang yang khianat di percayai dan orang yang amanah akan di khianati. Pada masa itu juga akan bercakap-cakaplah al-Ruwaibidhah. Ada yang bertanya, “apakah al-Ruwaibidhah itu?”. Baginda (saw) menjawab, iaitulah si bodoh yang bercakap tentang urusan orang ramai. Kekeliruan dalam memahami benar dan salah itu menyebabkan manusia berada dalam krisis nilai yang sangat serius. Akhirnya neraca nilai di letak pada mazhab persepsi yang melihat kecenderungan ramai.

Inilah yang telah di usahakan begitu lama oleh musuh asal manusia iaitu Iblis laknatullah, supaya manusia tidak lagi berpihak pada kebenaran. Sebaliknya menyokong dan bersama dengan siapa atau apa yang menjadi pilihan orang ramai.

Berbalik soal politik tanahair. Melihat semakin beraninya DAP menyerang Islam seolah menggambarkan betapa usaha sikularisma yang di tanam begitu lama semakin berhasil. Sebahagian besar orang Islam di negara kita dah bersedia dari sudut kefahaman dan akidah mereka untuk menolak  ketepi Islam daripada kehidupan mereka.

Dengan biadapnya pemimpin DAP melontarkan ungkapan bahawa DAP lah yang menghalang rakyat Selangor daripada di sesatkan oleh PAS. Apa maknanya ucapan tersebut selain daripada mereka telah sangat yakin bahawa imej buruk yang palitkan pada PAS selama ini, di rasakan telah di terima oleh rakyat secara umumnya. Jika tidak mereka tentu tidak seberani itu menuduh Pemimpin Islam dan Ulama telah sesat berbanding mereka yang bukan Islam.

Ini adalah hasil kerja jahat yang di lakukan oleh UMNO selama berpuluh tahun yang mengajar rakyat bahawa agama hanya Ibadat semata-mata. Soal politik tidak boleh di gunapakai hukum agama. Menyebabkan PAS yang meletakkan dasar perjuangan berteraskan agama telah di pandang sesat oleh masyarakat.

Maka tidak pelik bila tiba masanya sekarang orang Kristian telah berani buat kenyataan terbuka bahawa Ulama telah sesat dan merekalah penyelamat.

Perkara tersebut di tambah burukkan lagi dengan kempen besar-besaran yang di lakukan oleh pengkhianat dalam PAS sendiri yang memberi gambaran buruk terhadap kepimpinan ulama.

Walaupun sebahagian mereka telah keluar PAS dan menubuhkan parti lain, tetapi kesan daripada kempen jahat merekalah yang membuka ruang yang sangat luas kepada DAP menyerang Islam dan kepimpinan Islam. Betapa buruk dan kejinya orang Islam yang bersekongkol dengan orang kafir untuk menyerang orang Islam!

Atas nama ikatan akidah yang sama tidak sepatutnya orang Islam bekerjasama dengan kafir menjatuhkan orang Islam walau seteruk manapun orang Islam tersebut. Apatah lagi yang nak di jatuhkan itu adalah Ulama yang menjadi pemimpin orang Islam.

Apakah lagi gelaran yang selayaknya di beri kepada mereka selain Pengkhianat. Bukan sahaja pengkhianat kepada Jemaah Islam bahkan pengkhianat kepada Islam itu sendiri.

Sepatutnya dengan suasana yang berlaku pada hari ini telah memberi suatu petunjuk bahawa orang Islam di Malaysia kena lakukan sesuatu jika mahu agama mereka selamat.

UMNO memang tak boleh di harapkan lagi untuk menyelamat orang Islam dan melayu. Lebih 60 tahun UMNO memerintah dengan sistem peninggalan penjajah, kedudukan Islam dan melayu di Malaysia semakin tergugat. Ini bukan cakap kosong untuk menyedapkan kempen.

Lihatlah statistik yang di keluarkan oleh berbagai pihak yang ada autoriti berkaitan semua sektor. Bukan sahaja indeks akhlak, murtad, rasuah, dadah, jenayah, juvana, keselamatan, kesihatan dan lain-lain, bahkan sektor popular juga sedang merudum teruk seperti ekonomi yang menjadi tumpuan utama, sukan dan industri hiburan. Semuanya sedang berada pada jurang kehancuran.
Cohtoh statistik..

Telah sampai masanya rakyat Malaysia memberi peluang kepada Islam yang di pimpin oleh PAS melalui kepimpinan yang berkelayakan di kalangan Ulama yang lebih memahami Islam yang sangat sesuai dengan fitrah manusia.

Berilah peluang kepada PAS mengetuai kerajaan Malaysia dalam pilihanraya ke 14 nanti.

No comments:

Followers