Wednesday, August 22, 2012

Jalan Raya Pelik Di Negeri Umno.


Umno sangat hebat, kerana kehebatan umno tu la orang johor terus pertahan umno,jalan raya paling pelik pun ada di johor, apa nak kisah.. sayang umno... buat apa pun penyokong umno tak kisah. kah..kah..kah.


Kira-kira 200 penduduk di Kampung Sawah Pekan Nenas, di Pontian Johor rasa sangat bimbang sebab beberapa tiang lampu berada atas jalan, tak dialihkan bila jalan di kampung tu diturap beberapa bulan lepas.

Keadaan ni merbahaya dan boleh menyebabkan kemalangan, seorang penduduk Mohammad Nazer Yunos, 38, berkata dianggarkan 10 batang tiang terpacak di atas jalan, tambahan keadaan jalan yang bersimpang siur dan mempunyai beberapa selekoh tajam memburukkan lagi keadaan.

Tiang elektrik terbabit sukar dilihat terutamanya pada bahagian selekoh tajam menyebabkan risiko berlakunya pelanggaran begitu besar kepada pemandu lebih-lebih lagi pada waktu malam, 

Penunggang motosikal yang menjadikan laluan di bahu jalan sebagai laluan mereka turut berdepan dengan risiko pelanggaran tiang elektrik ini,” katanya.

Ala.. apa nak pelik.. negara malaysia kan, semua ada.. lembu duduk dalam kondo, jambatan atas darat kemudian alih sungai bawahnya.. kapal selam tak boleh menyelam... enjin jet yang besar kereta boleh hilang.... apa sangat la kes tiang lampu atas jalan.. kecik punya hal.. kah..kah..kah...

Di mana umno kuat.. dekat situ rakyat kene bodoh

No comments:

Followers