Thursday, December 10, 2009

Lawatan Ke Cawangan


Setelah bertangguh beberapa bulan, bermula awal minggu ini program turun ke cawangan-cawangan kategori A bermula. Kategori A adalah cawangan yang mempunyai organisasi yang lengkap dengan pengurusan yang baik.

Cawangan Kg Che Long, DUN Permaisuri menjadi cawangan pertama di lawati pada Isnin yang lepas. Alhamdulah objektif lawatan di buat boleh di katakan berjaya walaupun hanya 5 orang wakil AJK Dewan Pemuda Kawasan yang hadir.

Pada hari ini kami akan turun pula ke cawangan Chalok Barat, DUN Langkap di ikuti esok ke cawangan Gong Pasir, Jabi dan seterusnya cawangan-cawangan lain selepas ini.

InsyaAllah siri lawatan ini akan di teruskan dengan cawangan gred B pula iaitu cawangan yang kurang lengkap pembentukan organisasi tetapi mempunyai ahli-ahli pemuda yang ramai. Cawangan sebegini kebiasaannya tidak mempunyai pemimpin yang mampu menguasai pemuda di cawangan tersebut. Atau dalam bahasa kampungnya tidak mempunyai 'kepala' untuk melaksanakan aktiviti kepemudaan.

Matlamat sessi ini yang kita gariskan sewaktu brainstorming baru-baru ini adalah untuk memastikan organisasi pemuda semua peringkat di perkemaskan sebaik mungkin bagi melancarkan gerakan lebih berkesan khususnya untuk menghadapi PRU 13 yang kemungkinan di adakan pada sessi akan datang iaitu 2013.


No comments:

Followers